مشارکت گسترده دانشگاه‌های کشور در پایش آلایندگی‌های زیست‌محیطی صنایع بزرگ

به گزارش اداره کل روابط عمومی وزارت علوم، دکتر غلامحسین رحیمی در خصوص مشارکت گسترده دانشگاه‌های کشور در پایش آلایندگی‌های زیست محیطی صنایع بزرگ اظهار داشت: در سال های اخیر سازمان حفاظت محیط زیست با همکاری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری به دنبال بهره گیری حداکثری از ظرفیت‌های علمی و فناورانه کشور برای این مهم بوده است.
وی افزود: براساس تفاهم‌نامه منعقد شده بین طرفین درخصوص پایش صنایع بزرگ از سوی دانشگاه‌های کشور، مقرر شده است برای هر صنعت یکی از دانشگاه‌های بزرگ، مسئولیت راهبری، برنامه‌ریزی، و مدیریت پروژه را بر عهده گرفته و با همکاری دانشگاه‌های استانی، این مهم به سرانجام برسد.
معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم اضافه کرد: با انجام پایش‌ها در سه زمینه آب، هوا، و پسماند توسط تیم‌های متخصص بین‌رشته‌ای، آلاینده‌ها شناسایی و اولویت‌بندی شده، و راهکارهای رفع آنها با استفاده از توانمندی‌های بومی ارائه می‌شود.
دکتر رحیمی خاطرنشان ساخت: با رایزنی‌های صورت گرفته، تاکنون در مجموع ۱۵ قرارداد بین صندوق ملی محیط زیست و ۱۱ دانشگاه کشور برای پایش آلایندگی‌ها در حوزه‌های صنعتی مختلف منعقد شده است.

جزئیاتی از طرح‌های دانشگاه‌ها به شرح ذیل هستند.
۱ دانشگاه شیراز / ‏ صنایع کشاورزی با ۲۵ واحد صنعتی
۲ دانشگاه تهران / ‏ صنایع شیمیایی با انتخاب ۱۶ واحد صنعتی
۳ دانشگاه علم و صنعت / ‏ صنایع کانی غیرفلزی با انتخاب ۲۰ واحد صنعتی
۴ دانشگاه تبریز / ‏ صنایع سرب و روی مس با انتخاب ۶ واحد صنعتی
۵ دانشگاه فردوسی مشهد / ‏صنایع غذایی با انتخاب ۱۰ واحد صنعتی
۶ دانشگاه تربیت مدرس / ‏ صنایع چرم و دباغی۳ واحد صنعتی
۷ دانشگاه شیراز و دانشگاه تبریز / ‏ صنایع معادن و سد های باطله با انتخاب ۱۵ واحد صنعتی
۸ دانشگاه علم و صنعت / ‏صنایع سیمان با انتخاب ۱۰ واحد صنعتی سیمان
۹ دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی / ‏ نیروگاه با انتخاب ۵ واحد نیروگاهی
۱۰ دانشگاه صنعتی اصفهان / ‏ صنایع آهن و فولاد با انتخاب ۲ واحد صنعتی
۱۱ دانشگاه تربیت مدرس / ‏ صنایع ماشین سازی و الکترونیک با انتخاب ۱۰ واحد صنعتی

 

اولین رونمایی از دوربین مداربسته در اماکن عمومی آمریکا در سال 1973 بود. زمانی که در میدان تایمز نیویورک اولین دوربین مداربسته به منظور جلوگیری از جرایم در محدوده نصب شد اما نقش چشمگیری در کاهش جرایم ایفا نکرد. تا ایتکه در سال 1980 دوربین های مداربسته در سطح گسترده ای در سراسر آمریکا بخصوص در مراکز عمومی بکار گرفته شد. بنظر می آمد استفاده از دوربین مداربسته راهی ارزان تر در مقایسه با بکارگیری نیروهای پلیس برای شناسایی جرایم باشد.

بتدریج برخی از حرفه ها و مشاغل بخصوص آنهایی که بیشتر در معرض سرقت قرار داشتند نیز به دوربین مداربسته روی آوردند. در سال 1990 دستگاه های ضبط تصاویر دوربین ها تنها با قابلیت ” ضبط بعد از شناسایی حرکت” وارد بازار شدند که استفاده از دوربین مداربسته را در این کشور بسیار بیشتر کرد. تا قبل از آن، دستگاه های ضبط تصاویر تا حد زیادی از نظر میزان حجم ذخیره و قابلیت ها بسیار محدود بود. از نیمه دوم سال 1990 پلیس دوربین های زیادی را در سطح شهرها بخصوص مراکز عمومی ، مدارس و پروژه های ساختمانی نصب کرد.
در انگلستان نیز استفاده از دوربین مداربسته بسیار متداول شد. شهر “نورفولک” انگلستان نخستین جایی در این کشور بود که دوربین ها در آن نصب شدند.بطور کلی در دهه میلادی بین 1990 تا 2000 استفاده از دوربین های مداربسته در بسیاری از کشورها رواج یافت.

  نظرات